Om

Hagegynga.no

ORD BLIR TIL LIV BLIR TIL ORD BLIR TIL LIV BLIR TIL ORD

Å, Du herlige Hagegynge!

 

 

Enkeltpersonforetaket "Forfatter Jane Wernersen" ble registrert sommeren 2014. Det var da Jane bestemte seg for å følge magefølelsen og utgi sin første bok.

 

Akkurat denne boken var resultat av en tre år gammel blogg fra hverdagens uhøytidelige øyeblikk: Å Du Herlige Hagegynge!

Fra Hagegyngas tilbakelente, svingende perspektiv har det kommet både navlebeskuelser, innrømmelser, feilsteg og selvironiske historier til å skoggerle av. Rett og slett LIVET, før det blir photoshoppa, rosablogga eller instagramma.

 

Å gi ut på eget forlag, sørge for all promotering og salg. -Se, det krevde en registrering i enhetsregistret.

- Kan det være så ille, da? tenkte ideskaperen i meg, og satte igang paprimøllehjulene.

Underveis i prosessen dukket det opp spørsmål som var helt ferske i Hegeyngeverdenen, og både valg av foretaksnavn og spesifisering av innhold i foretaket ble avgjort etter Pippi-prinsippet.

Det var i utgangspunktet bare ment som et slags forlag. Men etter at snøballen begynte å rulle, har det blitt til små foredrag med musikalske innslag, som tar opp kampen med Janteloven, og til enkle, trivelige spillejobber for folk som liker sånt. Samtidig omfatter foretaket korrekturlesing og andre skriveroppdrag. Blant annet har jeg hatt oppdrag som tekstforfatter til nystartede bedrifters websider, brev, taler, sanger og frilansreportasjer for lokalavisa. Hvordan foretakets rammer ser ut etter hvert, er ikke godt å si. Men én ting er sikkert. Jeg tror jeg trenger hjelp med regnskapet.

 

 

 

Bakgrunn - Hvem er i Hagegynga?

Jane Wernersen, født 4. oktober 1972

Bosatt i Skotselv, Øvre Eiker

Faglært innen norsk skoleskriving,.

Selvdreven av indre nysgjerrighet, kreativitet og åpenhet for nye impulser.

Har to tenåringsgutter som stadig lærer meg å sette ting i nye perspektiver.

 

Jobber til daglig som musikklærer ved Vestfossen Ungdomsskole, og har i tillegg fordypet meg i Norsk og Naturfag (økolologi/friluft) i utdanningen.

Har lært å bruke drama som metode, og har noen få studiepoeng i dette og muntlig fortelling.

Tok lærerskolen i voksen alder, ved Høyskolen i Buskerud, med et flerkulturelt perspektiv på utdanningen, og var ferdig i 2012, etter fem år som student og mamma.

 

Har vært publisert i to av lokalavisene ved flere anledninger, og var en periode fast helgespaltist i Eikerbladet. Fra sommeren 2014 har jeg også levert flere artikler til Eikerbladet, som frilansjournalist.

 

Jeg skriver med en penn som lett kjeder seg i faktareferater, men som til gjengjeld klarer å få leseren til å kjenne seg igjen.

 

 

 

Jane Wernersen: Livsnyter, ettertenker, glittervannsøker, entusiasmedeler, forfatter, forlegger, bestevenn, norsklærer. Skribent, skoglytter, frilanser. Og full av ideer.

Har du spørsmål?

Ikke nøl med å sende en mail til Hagegynga.

Adresse:

Kopperudsvingen 8

3330 SKOTSELV

Ring gjerne:

907 33 993 (etter kl.15.00)

 

Mollis duis id arcut purus elementum tortor eratum proin ipsum id mauris.

Viverra sed nisl ut in et odio ante orci suscipit justto ac ipsum lorem pellentesque id mauris conguet non sed nibh. Sed in sed commodo eget aptent veliti venenatis nec proin hendrerit eu molestiae rutrum.